Dieťa a svet vôkol nás v zábavných úlohách. 1 - Orieščiková, Helena, 1963-; Hámorská, Gabriela (Musica Liturgica, s.r.o, 2019)
Pracovný zošit je spracovaný podľa ŠVP pre primárne vzdelávanie 1. stupeň ZŠ. Poskytuje doplnkový materiál pre vzdelávacie oblasti jazyk a komunikácia, človek a príroda, človek a hodnoty, človek a práca, umenie a kultúra. Didaktické spracovanie pracovného zošita rozvíja hravou formou prírodovedné vedomosti a čitateľskú gramotnosť detí, ich reč, základné poznatky týkajúce sa prírody a prostredia, v ktorom žijú, ale aj jemnú motoriku, pohybové zručnosti a predstavivosť.