Dieťa a svet vôkol nás v zábavných úlohách. 2 - Orieščiková, Helena, 1963-; Hámorská, Gabriela (Musica Liturgica, s.r.o, 2019)
Pracovný zošit je určený pre primárne vzdelávanie 1. stupeň ZŠ. Je zrozumiteľný a prehľadný. Úlohy sú zadávané stručne, sú jednoduché, aby ich žiak dokázal splniť aj samostatne. Prácu s úlohami zjednodušuje prehľadný systém farebných opakujúcich sa piktogramov, ktoré žiakom pomáhajú pochopiť, čo budú v danej úlohe robiť.