Reflexie o postave so znevýhodnením v literatúre pre deti a mládež III : (o emocionálnom prežívaní inakosti rómskych postáv) - Hlebová, Bibiána (Vydavateľstvo Prešovskej univerzity, 2020)
V centre pozornosti je reflexia o Rómoch v slovenskej literatúre, o detskej rómskej postave so sociálnym znevýhodnením vo vybraných literárnych žánroch od rómskych aj nerómskych autorov.