Případy detektiva Murdocha. 1, Vražda v zapadlé uličce - Jennings, Maureen; Grygová, Bronislava, 1959- (Brno : Jota, 2011)
Ľadová zima roku 1895. V jednej z torontských temných uličiek leží v snehu telo mŕtvej ženy. Prípad je spočiatku vyšetrovaný ako náhodná smrť prostitútky, ale mladý detektív William Murdoch dochádza k presvedčeniu, že mladá žena sa stala obeťou krutého zločinu.
Český text
Keywords: kanadské romány (anglicky); detektívne romány