Tematika straty, smrti a bolesti v literatúre pre deti a mládež a jej didaktická interpetácia v primárnom vzdelávaní - Rusňák, Radoslav, 1978-; Bachurová, Tatiana, 1979- (Prešovská univerzita v Prešove, Pedagogická fakulta, 2021)
Prehľad literatúry pre deti a mládež s tematikou straty, smrti a bolesti, umelecké stvárnenie danej tematiky.