Romantické novely = Romantičeskije novelly - Grin, Aleksandr Stepanovič, 1880-1932; Podlesnych, Alena, 1972- (Dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé, 2016)
Autor vytvoril svet veselých a odvážnych ľudí, nádhernú krajinu plnú voňavých kríkov a slnko. Krajina Girlandia sa nevyskytuje na žiadnej mape. Fantázia sa tu prelína s realitou.