Chirurg - Dvořáková, Petra, 1977- (Host, 2020)
Chirurg Hynek Grábl pracuje v menšej nemocnici. Nie je to však podľa jeho predstáv. Na vine je alkohol v minulosti, ktorý pokazil aj jeho vzťah s rodinou. Kvôli vlastným slabostiam, kríze stredného veku a pomerom v českom zdravotníctve čelí vyhoreniu, ktoré ohrozuje jeho pracovný aj osobný život. Nielen svoje povolanie má však v hĺbke duše stále rád. Čoskoro ho bude čakať rozhodnutie, či podľahnúť svojim démonom, alebo sa im vzoprieť.