Lumír včelaří, aneb, Medový slabikář - Holasová, Aneta Františka, 1985- (Labyrint, 2013)
Medveď Lumír, sprevádza malých čitateľov celým včelárskym rokom: od obdobia regenerácie až po obdobie produkcie, kde včely berú vosk na stavbu svojho diela, čo je to propolis a na čo slúži, ako funguje včelie spoločenstvo a kto čo v úli robí.