To je Izrael - Šašek, Miroslav, 1916-1980 (To je-, 2017)
Obrazový sprievodca po Izraeli označenom ako "mladý" štát (kniha vznikla v roku 1962, iba štrnásť rokov po deklarácii nezávislého štátu). Izrael - plný pripomienok Ježišových zázrakov i moderných letísk a slnečných elektrární, Izrael - pokrytý púšťou aj ľudnatými mestami. Izrael - ortodoxných židov i pouličných maliarov.