Prázdniny s Oskarem - Horváthová, Tereza, 1973- (Baobab, 2018)
Viete, čo je najlepšie na chodení do školy? No predsa prázdniny. Oskar už má za sebou prvú triedu. Naučil sa čítať, písať a počítať. Oskarova babička si myslí, že sa toho človek najviac naučí na ďalekých cestách, ale dedo hovorí, že na to, aby si niečo zažil a niečomu sa priučil, nemusíš lietať na druhý koniec sveta ani chodiť do školy. Stačí si vyjsť do lesa alebo k rybníku. Viete, čo je najlepšie na chodení do školy? No predsa prázdniny! Oskar už má za sebou prvú triedu. Naučil sa čítať, písať a počítať. Oskarova babička si myslí, že sa toho človek najviac naučí na ďalekých cestách, ale dedo hovorí, že na to, aby si niečo zažil a niečomu sa priučil, nemusíš lietať na druhý koniec sveta ani chodiť do školy. Stačí si vyjsť do lesa alebo k rybníku.