Jonáš spěchá domů - Míková, Marka, 1959- (Argo, 2015)
Príbeh o plyšovom medvedíkovi, ktorý putuje domov k dievčatku, ktoré ho má dostať na narodeniny. Medvedík cestuje loďou, autom, na krídlach vážky i na chrbte vlka, zažije mnohé dobrodružstvá, pomáha tým, ktorí pomoc potrebujú, a oni zas pomáhajú jemu. Nakoniec šťastne doputuje domov - je najvyšší čas, dievčatko práve oslavuje narodeniny.