Tiché šlapací království : pohádka pro děti i dospělé - Svěrák, Zdeněk, 1936- (Cosmopolis, 2017)
Tiché šlapací království napísal Zdeněk Svěrák ako rozhlasovú rozprávku. V roku 1968 bola zmazaná ako nežiaduca. Obsah totiž až príliš pripomínal vtedajšie Československo. Rozprávka rozpráva o divnom kráľovstve, kde sa nesmie hovoriť nahlas.