Z Izrastiny s láskou : reportérem mezi dvěma zeměmi - Szántó, Jakub, 1977- (Argo, 2020)
S pomocou výrazných príbehov, farbistého popisu štvrťstoročia orientálnych skúseností i vykreslenia historického kontextu sa usiluje reportér Jakub Szántó o nabúranie niekedy až schematického vnímania nepokojného regiónu. Zároveň vôbec prvýkrát odhaľuje vlastné hlboké puto k Blízkemu východu a odhaľuje svoje city k exotickej, a predsa blízkej oblasti, jej ľuďom, histórii, kultúre alebo prírode. Nechýba jeho osobitý sarkastický a sebaironizujúci tón ani bohatá príloha snímok, ktoré za roky života a práce v Oriente nazhromaždil.