Jde sem lesem : pohádka - Krolupperová, Daniela, 1969- (Portál, s. r. o., 2016)
Malý Toník je cez prázdniny u babičky, a pretože sa nesprával príliš dobre, za trest nevedomky prekročí bludný koreň a stratí sa. Cesta lesom sa pre neho stáva napínavým dobrodružstvom. Toník sa zoznámi s niektorými liečivými rastlinami, pochopí, že každá rastlina má na svete svoje miesto, a spozná tiež, že mnoho rastlín môže byť pre ľudí užitočných.