Republika - Padevět, Jiří, 1966- (Host, 2020)
Súbor krátkych historických mikropoviedok založených na skutočných okamihoch rokov 1918-1990. Každý rok tu reprezentuje určitá udalosť, výhradne z českých, alebo československých dejín, či už politická, kultúrna, kriminálna, vojnová alebo úplne všedná.