Jezevec Chrujda našel velkou lásečku - Stančík, Petr, 1968- (Modrý slon (Meander), 2016)
Jazvec Chrujda z lesa Habřinca sa osudovo zamiluje do krásnej lasičky Aničky - lenže nie je sám, kto by Aničku rád získal. A tak Chrujda musí o svoju lásočku bojovať s falošným tchorom Smradolfom. Odvážny Chrujda nad svojim sokom zvíťazí nie silou, ale statočnosťou a vynaliezavosťou a tým Aničku konečne presvedčí, že on je ten pravý.