Jezevec Chrujda točí film - Stančík, Petr, 1968- (Modrý slon (Meander), 2014)
Jedného dňa priletí do lesa Habřinca papagáj. Všetky zvieratká obdivujú jeho krásne pestrofarebné perie. Ten kto nie je petrofarebný je prehliadaný ako jazvec Chrujda. No keď do lesa prídu čiernobiely filmári natáčať čiernobiely film hlavnú úlohu v ňom získa práve jazvec.