Tatínku, ta se ti povedla - Svěrák, Zdeněk, 1936- (Albatros, 2019)
Mamička má príliš veľa práce, a preto poprosí otecka, aby večer deťom rozprával rozprávky namiesto nej. Prvýkrát otecko príliš neuspeje. Petřík a Petruška totiž nechcú žiadne známe rozprávky. Túžia po príbehoch o zdanlivo obyčajných veciach okolo seba. A tak sa otecko vydá do rozprávkového kraja Českého raja, aby tam našiel správnu rozprávkovú inšpiráciu.