Mezi dvěma Kimy : na studiích v KLDR - Špitalníková, Nina, 1987- (Nakladatelství Lidové noviny, 2017)
Málokomu sa podarí zdržiavať sa v Severnej Kórei bez toho, aby vedľa seba mal všadeprítomného sprievodcu a bol pod neustálym dohľadom. Koreanistke Nine Špitálkovej sa to podarilo ako jedna z mála na svete sa zúčastnila študijných pobytov na Kim Il-songovej univerzite za vlády oboch posledných vodcov Kim Čong-ila a Kim Čong-una. Čo obnášalo štúdium v jednom z najtuhších diktátorských režimov na svete? Ako vyzerá bezprostredná severokórejská realita? Ako sa režim zmenil v priebehu pár mesiacov po prevzatí moci Kim Čong-unom?