Tři kapitáni. III., Korzárska čtverylka - Bronec, Michael, 1969- (Česká fantastika, 2018)
Trojica kapitánov sa rozdelila. Arnošt Kódex zostáva na Zemi, kde rieši problémy vládcu Republiky. Astrobiológa Fixa sme na konci 2. dielu opustili v prekérnej situácii, keď kozmická loď Pegas zmizla pri výbuchu v dokoch. Vyjednávač Petr Askorta pátra po pravom poklade spolu s korzármi.