Dodo v krajine permoníkov = Dodo in the Land of Gnomes - Šingovská, Lenka (Class, s.r.o, 2021)
Jedného letného dňa sa Dodo vyberie spolu s ďalšími deťmi na výlet do lesa. V lese sa zatúla a natrafí na permoník Babroš. Dodo ho nenápadne sleduje, až sa zrazu ocitne na území permoníkov, kde ľudská noha nemala nikdy vstúpiť. Deduško Permon to vyrieši tak, že Doda zmenší a dovolí mu stráviť s permoníkmi istý čas, aby sa oboznámil s ich každodenným životom i dôležitým poslaním. Potom mu však prinavráti pôvodnú podobu a vymaže mu z pamäte spomienky na tento úsek života.