Jakub a hvězdy - Fučíková, Renáta, 1964- (Mladá fronta, a.s, 2014)
Ľudia od nepamäti pozorujú hviezdy, zoskupujú ich do súhvezdí, dávajú im mená a vymýšľajú si k nim príbehy. Rovnako si v tejto knihe vymýšľajú príbehy aj rodičia malého Jakuba, aby mu pomohli rozhodovať sa v živote správne.