Příběhy dvanácti měsíců - Krček, Josef, 1946-; Fučíková, Renáta, 1964- (Praha : Albatros, 2017)
Podobne ako v rozprávke o dvanástich mesiačikoch aj tu na najvyšší kameň zasadne vždy jeden mesiac a rozpráva o sebe pútavé príbehy o tom, ako sa mení príroda, ktoré sviatky vznikli už v histórii a čo všetko sa vtedy oslavovalo alebo aké sú zvyky v dnešnej dobe.
Český text
Keywords: kalendárny rok; ľudové zvyky; zvyky a obyčaje; rituály a obrady; ľudové tradície; príbehy pre deti; mladší školský vek