Zachráněné Vánoce - Rožnovská, Lenka, 1972- (Albatros, 2017)
Malý František sa na Štedrý deň vydá pre betlehemské svetlo. Cestou stretne pána Dobrejška, ktorému niekto ukradol kyticu, ktorú chcel venovať svojej žene. Františkovi hneď napadne, ako by mohol pánovi Dobrejškovi pomôcť. Veď sú predsa Vianoce.