Atlas ohrožených živočichů - Malý, Radek, 1977- (Albatros, 2020)
Zatiaľ čo na začiatku 20. storočia chodili po Zemi iba dve miliardy ľudí, o sto rokov neskôr je to už neuveriteľných viac ako 7 miliárd. Rodíme sa, žijeme, umierame a drancujeme našu planétu. Pred očami nám pritom vo veľkom vymierajú celé rady živočíšnych druhov. Chceme tak ale pokračovať ďalej?