Andělí vejce - Stančík, Petr, 1968- (Druhé město, 2016)
Román sa odohráva v kulisách prvej polovice 20. storočia. Hlavný hrdina Augustín Hnát sa narodil zásluhou morskej panny. Jeho matka behá po lese so srnami, otec mu vybral za krstného otca obecného blázna. Miesto hlavy má vajcia, z ktorého sa liahnu anjeli prapodivných nápadov. Vydavateľská anotácia krátená.