Zmizení Edwina Lindy - Žák, David Jan, 1971- (Albatros, 2019)
Posledný rok bol pre Edwina ako zlý sen. Potom, čo za zvláštny okolností zmizol v skalách jeho otec a skoro prišiel o mamičku, začínajú aj na Edwina dorážať temné sily. Spolu s kamarátmi sa rozhodne ochrániť tajomstvo, ktoré mu zanechal otec: mapu Šumavy a záhadný zápisník, ktorý by v rukách mocných premenil šumavské hvozdy na kamennú púšť.