Žeberův odkaz - Žák, David Jan, 1971- (Albatros, 2020)
Jedenásťročný Edwin zmizol. Jeho kamarátom Anežke, Viky, Vtáčkovi a Klárke je jasné, že to súvisí s profesorom Žeberom a zápisníkom. Nezostáva im nič iné len sa pustiť do pátrania. Kamaráti budú hľadať Edwina, a súčasne priechody do tajomného sveta Trombov.