Eve - Young, William P., 1955- (Guy Trédaniel éditeur, 2017)
Keď na breh ostrova medzi týmto a oným svetom vyplaví voda prepravný kontajner, Ján Zberateľ v ňom nájde mladú ženu polámanú, zmrznutú a sotva živú. S pomocou liečiteľov a učencov dohliada na jej uzdravovanie a čoskoro zistí, že ju jej genetický kód spája s každou známou rasou. Nikto ale netuší, aké môže mať jej prežitie význam. Nikto, až na Evu, matku všetkých živých. Tá ju oslovuje „dcéra“ a pozve ju, aby sa stala svedkyňou príbehu stvorenia, jej a vlastne aj nášho.