Revizor : komedie o pěti dějstvích - Gogol', Nikolaj Vasil'jevič, 1809-1852 (Knihy Omega. Classic, 2020)
Satirická komédia sa baví hlúposťou a nevzdelanosťou úradníkov v provinčnom ruskom mestečku, ktorí naletia falošnému "revízorovi" Chlestakovovi, ktorý nehanebne využíva ich skorumpovanosť, úplatkárstvo.