Žena ve fialové sukni - Imamura, Nacuko, 1980- (Argo, 2021)
V próze japonskej autorky sme svedkami zvláštneho príbehu dvoch žien. Tajomná žena vo fialovej sukni, ktorá sedí každý deň na rovnakej lavičke v parku a pohybuje sa s nepochopiteľnou ľahkosťou, sa pomaly stáva neprehliadnuteľnou pre široké okolie aj pre rozprávačku príbehu, ktorá ju zo vzdialenosti nenápadne manipuluje.