Deltora : krajina netvorov a kúzel. 5, Hora strachu - Rodda, Emily, 1948- (Fragment, s.r.o, 2006)
Lief, Barda a Jazmína pokračujú v nebezpečnom pátraní po siedmich stratených drahokamoch Čarovného pásu Deltory. A napriek tomu, že k Liefovi sa donesú zlé správy z domova a túži vrátiť sa, aby zistil, čo sa stalo s rodičmi, v putovaní pokračuje. Za piatym drahokamom sa naši hrdinovia musia odvážiť až na samotné hranice Krajiny tieňov a ponoriť sa do strašidelnej temnoty Hory strachu, kde vládne obrovská ropucha Gelik.