Ostružinové víno - Harris, Joanne, 1964- (Knižní klub, 2001)
Jay Mackintosh je spisovateľ žijúci bežným životom Londýnčana. Čosi mu však chýba... Jedného večera otvorí fľašu domáceho vína, darček od dávneho priateľa. Víno s pálčivou chuťou a vôňou pripomínajúcou jesenný závan vetra v ňom prebudí spomienky na stratený svet, na detstvo, kedy všetko bolo nové a vzrušujúce, túžbu po romantike a nevšedných zážitkoch.