Pippi Dlhá Pančucha - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (Slovart, spol. s r.o, 2022)
Podivuhodné príbehy zo života svojrázneho dievčaťa s neobvyklým správaním, menom aj výzorom, ktoré poznajú deti na celom svete. Pippi žije sama bez rodičov vo Vile Vilôčke s koňom a opicou. Pippi však nie je vôbec smutná, má kamarátov - susedov Tommiho a Anniku. Všetky tri deti spolu prežívajú rôzne bláznivé dobrodružstvá.