Pán Gwyn - Baricco, Alessandro, 1958-; Hruška, František, 1944- (Bratislava : Slovart, spol. s r.o., 2012)
Štyridsiatnik Jasper Gwyn, úspešný spisovateľ, uverejní v novinách článok, kde vymenúva päťdesiatdva vecí, ktoré už nemieni robiť. Poslednou v poradí je písanie. Namiesto toho chce robiť kopírovateľa. Nechce však kopírovať spisy, ale ľudí. Na jednej výstave si uvedomí, že portrét sa dá namaľovať aj tak, že model nepozorujeme, ale pochopíme.
Obsahuje stručné biografické údaje o autorovi
Keywords: talianske romány