Únikovka : zimné dobrodružstvo. Vianočná pasca - Eich, Eva (Ella & Max, 2022)
Do Štedrého večera zostáva pár dní. Mila plánuje tieto stráviť dni v pohode pri počítači alebo pojedaním vianočných koláčikov. Lenže potom sa začnú diať podivné veci. Všimne si, že spolužiak Max chodí každé ráno do školy totálne vyčerpaný, ale nechce jej prezradiť dôvod. Keď si Mila všimne záhadný tieň pristávajúci na streche domu Maxových rodičov a Max nasledujúci deň chýba. Jedinou stopou je záhadný list, ktorý nájde v ich tajnom úkryte.