Zabijaci - Adler-Olsen, Jussi, 1950- (Aktuell vydavateľstvo, s.r.o, 2022)
Na chate v Roervigu dôjde k brutálnej vražde. Obeťami sú dvaja súrodenci, brat a sestra. Medzi podozrivými sú aj niekoľkí žiaci prestížnej internátnej školy. Po niekoľkých rokoch sa jeden z nich k dvojnásobnej vražde prizná a súd ho právoplatne odsúdi do väzenia. Zdá sa, že prípad je vyriešený. Keď sa Carl Moerck z Oddelenia Q, vrati z dovolenky, jeho asistent Assad mu na stôl položí zložku prípadu z Roervigu. Keď vyšetrovateľom zakážu z najvyšších miest ďalšie pátranie, je im jasné, že tu niečo nesedí. Stopy vedú do najvyšších kruhov spoločnosti a vedú aj na úplný spodok spoločenského rebríčka - k bezdomovkyni Kimmie, ktorá je navonok tvrdá ako skala, ale jej duša krváca. Zdá sa, že táto žena vie niečo, čo by mohlo byť trom vplyvným mužom osudné.