Fionn : Tajomstvo nesmrteľnosti - Filatov, Filip (Shield, s. r. o., 2022)
Vďaka starej veštbe sa z Fionna bez jeho pričinenia stane úhlavný nepriateľ krásnej, ale krutej bohyne Morrigan. Všetko začalo vojnou dvoch kráľovstiev, ktorá by nebola nijako významná, keby sa do nej Morrigan nezamiešala. Jej krutosť a zloba postupne zachváti celý vtedy známy svet. Vo vojne sa ocitnú ľudia, bohovia aj bytosti starého sveta. Z boja mečov medzi kráľovstvami sa postupne stáva vojna bohyne proti čarodejovi, pričom obaja dokážu vďaka kameňom nesmrteľnosti cestovať v čase a meniť priebeh udalostí. Zdroj: Martinus