Gideon - Horváthová, Karin (Naše rodina, 2023)
Gideon a Freya sa poznajú odmalička. Zamilujú sa, no v ich prípade len láska nestačí. Osud ich zviedol dokopy, rozdelil a následne opätovne zblížil. Po jedenástich rokoch začínajú obaja s čistými štítmi. Prežívali jeden bez druhého a podnikali životné rozhodnutia, o ktorých kedysi snívali spoločne.Príbeh dvoch ľudí, ktorí boli pre seba správne nesprávni, nám ukazuje aj odvrátenú stránku o následkoch závislosti, ktorá sa nikdy netýka len jednotlivca, ale všetkých jeho najbližších.