Hodvábny vietor - Knitl, Michal, 1983- (Ultimo Press, 2022)
Autor začína v Bulharsku a cez Turecko, Gruzínsko a Arménsko putuje do pohostinného Iránu, ktorý nám ukáže v inom svetle, než ho poznáme z médií. Odtiaľ pokračuje postupne cez Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgizsko a Tadžikistan až do Afganistanu a na záver nás čaká takmer šesťsto prešliapaných kilometrov v nepálskych Himalájach.