An Lan Dan - Miéville, China (Monokel s.r.o, 2023)
Najlepšie kamarátky Zana a Diba sa ocitnú v pivnici starého domu, netušia, že objavili vchod do paralelného Londýna, v ktorom rozprávajú knihy, po oblohe sa premávajú lietajúce autobusy a po zemi vražedné žirafy. Po stretnutiach s výstrednými obyvateľmi Anlondýna zisťujú, že zvláštne udalosti, ktoré v poslednom čase zažívali, nie sú dielom náhody, ale súčasťou dávneho proroctva: je Zana skutočne vyvolená zachrániť Anlondýn pred Smogom?