Štyri strakuľky a jeden kolibrík, alebo, Vianočné prekvapenia, aké ste ešte nezažili - Findrych, Irene (Lampášik, 2019)
Na sídlisku Longitál alias Dlhé diely na Majerníkovej ulici číslo 2789 na šiestom poschodí panelákového bytu žijú štyri kamarátky strakuľky Elvíra, Olívia, Anabela a Lujza. Okrem bežných vianočných príprav práve zasnežujú byt špeciálnymi snehovými vločkami, určenými na zasnežovanie interiérov. Dostanú vianočnú pohľadnicu od pavúčice Frídy, so želaním veselých Vianoc im zatelefonuje veľryba Matilda a navštívi ich vzácny hosť až z ďalekého Mexika.