Vytrvalá korytnačka Karla - Ende, Michael, 1929-1995 (Albatros, 2023)
Chystá sa kráľovská svadba, pozvané sú všetky zvieratá. Prečo by teda nešla aj korytnačka Karla? Rozhodne sa vydať na dlhú cestu, aj keď ju ostatné zvieratá presviedčajú, že to nemôže stihnúť. Karla je pevne odhodlaná a odmieta sa vzdať.