Lebopreto - Hvorecký, Michal, 1976- (Literárne informačné centrum, 2022)
Keď sa narodí malá Alma, Martinov svet sa prevráti naruby. Spolu so sestrou Editou si zvykajú na život s novými radosťami aj povinnosťami. Spoločne sa učia, čo je dobré a čo zlé, čo je spravodlivé a čo nie, ako sa rozhodovať, ako prekonávať strach a prečo nie je hanbou pomýliť sa. Otázky na konci každej kapitoly pomáhajú deťom premýšľať o postojoch k rôznym situáciám a porozprávať sa o nich s rodičmi, kamarátmi či učiteľmi.