Denník onkologickej pacientky - Zentková, Majka (Vydavateľstvo Koruna, 2023)
Mária "Majka" Zentková predstavuje vzácny typ človeka. Vyrastala v rodine, kde obaja rodičia zasvätili život vede, a neskôr sa aj sama vydala na vedeckú dráhu. Počas nej nikdy neľutovala čas, aby príťažlivou formou odkrývala záhady fyziky zvedavým deťom a mládeži. Jej dlhotrvajúci zápas s rakovinou je ukážkou veľkej osobnej statočnosti a poskytuje návod, ako nerezignovať a dennodenne objavovať to, pre čo sa skutočne oplatí žiť.