Strýko Slon - Lobel, Arnold, 1933-1987 (Slniečkovo, o.z, 2023)
Príbeh malého sloníka, ktorého rodičia sa stratili na mori a zobral si ho k sebe strýko. Vydávajú sa za príbehmi, chodia spolu na prechádzky do záhrady a spievajú spolu piesne.