Peter Nagy pre deti - Nagy, Peter, 1959-; Smatanová, Zuzana, 1984- (Bratislava : Ikar, a.s. - Stonožka, 2021)
Postavičky najznámejších pesničiek Petra Nagya, ktoré vymyslel, aby sa deti usmievali, oživila po rokoch štetcami a farbičkami Zuzana Smatanová. Prekvapilo vás to? Keď uvidíte dve blchy v sprche, nosorožca s ponožkami, kravy v cukrárni, mandarinku Darinku, psíka Bobiho, majora Potkana v podpalubí lietadla, fialovú zebru či ružovú tetu, poznáte, že Peter Nagy oslovil tú pravú ilustrátorku. Obrázky namaľovala s veľkým potešením a svoju hravú predstavivosť spojila s veselou fantáziou autora, aby sa čitatelia tejto knižky usmievali ešte viac.
Čarbičky -- Malíček -- Mačka pána skladateľa -- Prečo krava nenosí žiadnu kravatu? -- Major Potkan -- Nosorožec -- Dve malé blchy -- Mandarinka Darinka -- Bobi -- Hovniválik -- Zebra -- Pingpong -- Tiki-taka -- Ružová teta -- Vyspi sa do krásy
Pre deti od 4 rokov
Keywords: slovenská poézia; texty piesní; mladší školský vek