10 chvylyn ta 38 sekund u comu dyvnomu sviti - Shafak, Elif, 1971- (Klub simejnoho dozvilľa, 2022)
Kniha rozpráva príbeh istanbulskej prostitútky Tequily Leily, ktorú niekto zavraždí. Názov i prvá časť románu opisujú posledné chvíle Leiliinho vedomia, keď prechádza zo života do smrti. Aj keď jej srdce už nebije, hlava stále pracuje a v myšlienkach sa jej vynárajú spomienky na detstvo, nevypovedané otázky o živote i skone, myšlienky na to, kto si na ňu spomenie, keď už na tomto svete nebude... V podmanivom príbehu je aj napriek ťažkým témam stále dostatok priestoru na humor, lásku a možno i odpustenie.