Ostriv Skarbiv - Stevenson, Robert Louis (Klub simejnoho dozvilľa, 2022)
Ostrov pokladov je príbehom dvanásťročného chlapca Jima Hawkinsa, ktorý nájde mapu pokladu, patriacu pirátovi - kapitánovi Flintovi. Jim a jeho priatelia cestujú na vzdialený ostrov a stretávajú sa s bývalými členmi posádky kapitána, ktorí v túžbe po rozprávkovom poklade Jima a jeho kamarátov uväznia... Jim Hawkins je účastníkom mnohých nebezpečných dobrodružstiev, aby získal zakopaný poklad. Na svojej ceste sa stretne s neľútostnými pirátmi, opustenými stroskotancami, desivými príbehmi o duchoch a oveľa viac. Ostrov pokladov je príbeh o dospievaní, o dobrodružstve, priateľstve a vykúpení a o tom, že nádej vždy umiera posledná.