Rodriho Rozbyjholova ta Maľuk, joho zbrojenosec - Ende, Michael, 1929-1995; Freund, Wieland, 1969- (Vydavnyctvo Staroho Leva, 2021)
Dobrodružný príbeh o malom chlapcovi, ktorý je presvedčený, že kočovať s divadlom ho ani trochu nebaví a už vôbec nie s rodičmi, ktorí mu nerozumejú a ustavične ho poučujú. Len čo sa dozvie, že v okolí žije nebezpečný lúpežný rytier Rodrigo, utečie za ním. Netuší však, že Rodrigo je trochu zvláštny. Miesto rabovania a zabíjania radšej pestuje kaktusy a stará sa o zeleninovú záhradku. Na chlapcovo naliehanie, aby mohol vstúpiť do jeho služieb si lúpežník vymyslí, že jedinou jeho podmienkou je, aby malý tvrdohlavec spáchal ťažký a nebezpečný zločin